Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλη νίκη στο τοπικό ντέρμπι

Το απόγευμα του Σαββάτου 14/12 διεξήχθη στο γήπεδο Φίλιππος Αμοιρίδης ο αγώνας της ομάδας της "ΑΣΠΙΔΑΣ" Ξάνθης κόντρα στους "ΚΥΚΛΩΠΕΣ" από την Αλεξανδρούπολη, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής τους Πρωταθλήματος της Β'΄Εθνικής στο handball. Όσοι ήξεραν τις δύο ομάδες και έχοντας μια πρώτη εικόνα από την 1η αγωνιστική, έκαναν λόγο για έναν κρίσιμο αγώνα, μεταξύ των βασικών διεκδικητών της πρώτης θέσης στον όμιλο και εν πολλοίς επιβεβαιώθηκαν. Πράγματι, ήταν ένας δυνατός αγώνας, στον οποίο η ΑΣΠΙΔΑ επικράτησε με 23-17, πετυχαίνοντας τους δύο στόχους, που εξαρχής είχαν θέση ο προπονητής και οι αθλητές της ομάδας: αφενός τη νίκη και αφετέρου την κατά το δυνατό μεγαλύτερη διαφορά.

Ο αγώνας
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να βρίσκονται κοντά στο σκορ και τις άμυνες να κυριαρχούν. Η νευρικότητα των πρώτων λεπτών στην επίθεση της ΑΣΠΙΔΑΣ είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί σε ορισμένες περιπτώσεις το πλεονέκτημα, που αποκόμιζαν οι παίχτες του Θόδωρου Βαφειάδη από τη δυνατή τους άμυνα, η οποία ήταν άκρως αποτελεσματική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, οι λύσεις στην επίθεση βρέθηκαν κι η άμυνα έγινε ακόμα πιο σφιχτή, με  αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με την ομάδα μας να προηγείται με 10-7.

Ένα διάστημα χαλαρότητας στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, επέτρεψε στην ομάδα των "Κυκλώπων" να πλησιάσει στο σκορ και περίπου στο 40' να ισοφαρίσει σε 13-13. Σ' εκείνο το σημείο, η ΑΣΠΙΔΑ ανέβασε ρυθμούς σε άμυνα και επίθεση και ξέφυγε και πάλι, με τη διαφορά να φτάνει στο 55' τα 7 τέρματα (22-15) και το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει, τελικά, νικήτρια την ομάδα μας με 23-17!

Πρωταγωνιστές της ομάδας μας οι Ναθαναηλίδης, Καζαντζίδης, Πατσατζής και Μπρατίδης, ενώ πολύ καλή ήταν η αμυντική συμπεριφορά των Σαλή Ογλού και Ρουμελιώτη, που περιόρισαν στο ελάχιστο την επιθετική δράση των ατού της ομάδας των Κυκλώπων!

Επόμενος αγώνας της ομάδας μας στην Κομοτηνή, κόντρα στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ στις 11-1-2013!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου