Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ - ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 27- 24

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ – ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  27 – 24

Η νίκη ήταν το ζητούμενο στο σημερινό εντός έδρας αγώνα της «ΑΣΠΙΔΑΣ Ξάνθης» στο handball με αντίπαλο την ομάδα του «Δημοκριτείου» από την Κομοτηνή. Μια νίκη με την οποία οι Ξανθιώτες και μαθηματικά θα εξασφάλιζαν την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο της Β’ Εθνικής στο handball, προσδίδοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια.

Η σημασία του αγώνα ήταν γνωστή στους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας μας, το ίδιο και οι δυσκολίες του! Αυτό φάνηκε να επηρεάζει, μάλιστα, την απόδοσή των παικτών στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όπου το άγχος ήταν εμφανές, κυρίως στις επιθετικές επιλογές τους. Με «εύκολα» λάθη στην επίθεση η «ΑΣΠΙΔΑ» έδινε την ευκαιρία στους παίκτες του «Δημοκριτείου» να βγαίνουν στο ανοιχτό γήπεδο και να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό, διατηρώντας έτσι την πρωτοκαθεδρία στο σκορ μέχρι το 20ο περίπου λεπτό. Με καλή άμυνα και πιο καθαρό μυαλό στην επίθεση στο χρονικό διάστημα που απέμενε, η ομάδα μας κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα του αγώνα και να δημιουργήσει μια μικρή διαφορά, η οποία όμως εξανεμίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 12 – 12. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν! Οι Μπρατίδης και Καζαντζίδης πήραν πρωτοβουλίες στην επίθεση και εκμεταλλεύτηκαν τόσο τα κενά στην άμυνα των Κομοτηναίων όσο και την καλή μέρα στην οποία βρέθηκαν τα πίβοτ της ομάδας (Καραπαπάζογλου, Πατσατζής και Σαλή Ογλού). Στην άλλη πλευρά του παρκέ η άμυνα της "ΑΣΠΙΔΑΣ" έσφιξε με αποτέλεσμα η διαφορά των δύο ομάδων να παγιωθεί μεταξύ των 4-6 τερμάτων, για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με τελικό σκορ 27 – 24.

Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία των φιλάθλων στο κλειστό του «Φ. Αμοιρίδης», οι οποίοι ενίσχυσαν με τις ιαχές και το χειροκρότημά τους την προσπάθεια των αθλητών μας! Εικόνες σαν κι αυτές θα θέλαμε να βλέπουμε σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας, καθώς μας γεμίζουν αισιοδοξία για την δύσκολη συνέχεια!

Επόμενος αγώνας της ομάδας το Σάββατο 29/3 στις 19:00 μέσα στις Σέρρες ενάντια στον «ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ».

Τα δεκάλεπτα του αγώνα:
3-3, 5-6, 12-12 (ημίχρονο), 17-15, 23-18, 27-24 (τελικό σκορ)

Η σύνθεση της ΑΣΠΙΔΑΣ:

Κολοκούρης Γιάννης, Στεφανίδης Πέτρος, Ρουμελιώτης Στέφανος (4), Πατσατζής Νίκος (1), Ναθαναηλίδης Παρασκευάς (2), Συμεωνίδης Γιάννης, Καζαντζίδης Νίκος (7), Μπέλλιας Σπύρος, Νικάκης Κωνσταντίνος, Καραπαπάζογλου Χρήστος (3), Ρούφος Κωνσταντίνος, Μπρατίδης Γιάννης (8), Σαλή Ογλού Γιλμάζ (2), Παπαστάμου Θόδωρος, Μισαηλίδης Αλέξανδρος, Μιχαηλίδης Γιώργος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου