Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Νίκη στο θρακιώτικο ντέρμπι


ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ  20-21

Το παιχνίδι

Το απόγευμα της Κυριακής 16 Μαρτίου περίμεναν άπαντες στον 5ο όμιλο της Β’ Εθνικής του handball, τη μέρα δηλαδή που ουσιαστικά θα κρινόταν η ομάδα, που θα αποκτούσε μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Οι «Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης» υποδέχθηκαν την «Ασπίδα Ξάνθης» σ’ έναν αγώνα με περίσσιο πάθος, ένταση, έντονη την παρουσία του κόσμου και πλούσιο θέαμα, ο οποίος κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, δικαιολογώντας έτσι τον χαρακτήρα του «ντέρμπι», που του είχε αποδοθεί.

Το παιχνίδι, που ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας λόγω αργοπορίας των διαιτητών, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η μαχητικότητα των παικτών των δύο ομάδων ήταν έκδηλη από το πρώτο δευτερόλεπτο, καθώς οι «Κύκλωπες» κυνηγούσαν όχι μόνον τη νίκη αλλά και την διαφορά των 7 γκολ, προκειμένου να ανατρέψουν το σκηνικό μετά την ήττα τους μέσα στην Ξάνθη με 6 γκολ στον πρώτο γύρο, ενώ η Ξανθιώτικη ομάδα ήθελε να διατηρήσει τα κεκτημένα και να «καθαρίσει» ουσιαστικά την πρώτη θέση 3 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Με σύμμαχο το πάθος, την αποφασιστικότητα και την ώθηση που τους παρείχε ο κόσμος, που γέμισε σχεδόν το γήπεδο και σε συνδυασμό με τις λανθασμένες επιλογές της ομάδας μας στην επίθεση, οι Κύκλωπες πήραν από νωρίς μια διαφορά δύο γκολ. Στο σημείο εκείνο οι Ξανθιώτες με πιεστική άμυνα και ορθολογικότερες επιλογές στην επίθεση επανήλθαν στο σκορ και μάλιστα προηγήθηκαν. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ  και να πηγαίνουν τελικά στα αποδυτήρια με διαφορά ενός γκολ (10-9) υπέρ των γηπεδούχων.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ασπίδα να βρίσκεται σε θέση κυνηγού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όμως, οι παίκτες του Θόδωρου Βαφειάδη έκαναν την ανατροπή! Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού προηγήθηκαν με 19-20 και διατήρησαν την διαφορά αυτή μέχρι το τέλος, με τον φωτεινό πίνακα να αποτυπώνει ως τελικό σκορ το 20-21.

Τα τελευταία κρίσιμα λεπτά

Τα πάντα κρίθηκαν στο τέλος! Με το σκορ στο 20-20 οι «Κύκλωπες» κέρδισαν πέναλτι και παράλληλα τη δίλεπτη αποβολή του Σαλή Ογλού, αλλά αστόχησαν με τη μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι και να βγαίνει έξω. Η «Ασπίδα», με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να σκοράρει στη δική της επίθεση με ωραία προσπάθεια του Καραπαπάζογλου μετά από πάσα του Πατσατζή, παίρνοντας έτσι το προβάδισμα με 20-21. Με ένα λεπτό περίπου να απομένει για την λήξη του αγώνα, οι «Κύκλωπες» στην τελευταία τους επίθεση κέρδισαν και δεύτερη αποβολή παίκτη της «Ασπίδας», αυτήν την φορά οριστική, και συγκεκριμένα του Παπαστάμου. Με τέσσερις παίκτες πια στην άμυνα, η «Ασπίδα» πάλεψε αλλά στο 59’ και 50’’ οι διαιτητές καταλόγισαν πέναλτι υπέρ των «Κυκλώπων». Όλα θα κρίνονταν εκεί! Ο Γιάννης Κολοκούρης με μια εντυπωσιακή όσο και καθοριστική επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του. Με 5’’ να απομένουν, ο προπονητής της «Ασπίδας» ζήτησε time out και ο αγώνας έληξε με τους Ξανθιώτες να ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές του Θόδωρου Βαφειάδη και τη μπάλα να ταξιδεύει από τη μια εστία στην άλλη μέσα σε ιαχές πανηγυρισμών!

Από την «Ασπίδα» ξεχώρισαν οι Καζαντζίδης και Μπρατίδης, οι οποίοι είχαν τα πρωτεία στο σκοράρισμα, καθώς σημείωσαν μαζί τα 15 από τα 21 τέρματα της ομάδας. Εκπληκτική ήταν, όμως, και η εμφάνιση του Κολοκούρη, ο οποίος όχι μόνον απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα προχώρησε σε πολύ εντυπωσιακές και δύσκολες επεμβάσεις.

Τα δεκάλεπτα

3-2, 5-6, 10-9 (ημίχρονο), 14-13, 17-17, 20-21 (τελικό σκορ)

Η σύνθεση της ομάδας μας

Κολοκούρης Γιάννης, Στεφανίδης Πέτρος, Ρουμελιώτης Στέφανος (1), Πατσατζής Νίκος (2), Παπαστάμου Θόδωρος, Καζαντζίδης Νίκος (8), Μπέλλιας Σπύρος, Μαλάμος Ανδρέας (1), Καραπαπάζογλου Χρήστος (2), Ρούφος Κωνσταντίνος, Μπρατίδης Γιάννης (7), Σαλή Ογλού Γιλμάζ, Μιχαηλίδης Γιώργος, Μισαηλίδης Αλέξανδρος.

Επόμενη αγωνιστική


Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 18:00 στην Ξάνθη με αντίπαλο την ομάδα του «Δημοκριτείου» Κομοτηνής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου